Opći uvjeti poslovanja

Naslovna / Opći uvjeti poslovanja

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Opće odredbe

Nositelj svih prava na internet stranici www.mfashionboutique.com je društvo s ograničenom odgovornošću M– S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. (dalje u tekstu: M FASHION). putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa, te putem društvenih mreža. Korištenjem usluge mfashionboutique.com i svih pridruženih stranica i servisa ,smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga , te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i M FASHION, smatraju se sastavnim dijelom takvih Ugovora.

Pružatelj usluge internet prodaje je M – S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o., Menčetićeva 8, 10000 Zagreb, OIB:94587621111.

 • Tijelo: Trgovački sud u Zagrebu
 • Godina osnivanja: 2012
 • Registracijski broj: 080795375
 • Djelatnost : 33 Postavljanje podnih i zidnih obloga (NKD 2007)
 • Poddjelatnost : 91 Trgovina na malo preko pošte ili interneta (NKD 2007)
 • Veličina:  1 – mikro (prema novom zakonu)
 • Porijeklo kapitala 100% domaći kapital – izvor FINA

M FASHION”, za posredovanje pruža online usluge putem svoje stranice M FASHION. Usluga se sastoji od pružanja usluge posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu, informacijskih usluga te financijskih transakcija.

Putem kupovine na stranici www.mfashionboutique.com, Facebook stranici M Fashion boutique i Instagram stranici mfashion__boutique  sklapate ugovor gdje “M FASIHON”, koji se bavi posredovanjem u kupnji putem interneta osigurava Vašu transakciju dok proizvod nije isporučen na vašu adresu.

Za korištenje stranice M FASHION, primjenjuju se sljedeći Opći uvjeti poslovanja te svi važeći zakoni i pravni propisi. Pristupom ovoj stranici smatra se da ste pročitali naše Opće uvjete poslovanja, razumjeli ih, te da ih Vašom odlukom o kupnji prihvaćate. M FASHION ima pravo izmjene Općih uvjeta poslovanja u bilo kojem trenutku kao i pravo ukidanja pristupa ovoj stranici bez prethodne obavijesti. Da biste bili upoznati s mogućim izmjenama Općih uvjeta poslovanja obvezni ste povremeno pročitati Opće uvjete poslovanja. Samim korištenjem stranice s Vaše strane podrazumijevat će da ste upoznati sa svim izmjenama te da ih razumijete i prihvaćate. Ukoliko se ne slažete s općim uvjetima poslovanja ili ste maloljetni molimo da se suzdržite od uporabe stranica. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

Autorska prava

Stranice polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranica, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem prava stranice i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluge

Administratori stranica zadržavaju pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave.

M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION  za posredovanje u trgovini nije odgovorno za bilo kakav sadržaj koji neovlašteni korisnik može postaviti na Internetske stranicu.

M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.

M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku.

M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune Krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja Krajnjeg korisnika koje

M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja od strane Krajnjeg korisnika.

Uz sve prethodno navedene uvjete, M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini neće biti odgovorno za bilo koje pogreške, netočnosti ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovim internetskim stranicama, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.

Obveze korisnika

Korisnicima stranice strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika
 • objavljivanje reklamnih poruka – smatra se da je objavom reklamne poruke izvršena narudžba sponzoriranog članka prema važećem cjeniku stranice i da je osoba/tvrtka koja je napisala takvu objavu istu spremna i platiti.
 • korištenje stranica za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, vjerske, političke, ili bilo kojeg drugog oblika promidžbe
 • nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION . za posredovanje u trgovini.

Izjava o privatnosti

M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi budući djelatnici M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini te njihovi poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Krajnji korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi s privatnosti podataka može poslati e-mail poruku na info@mfashionboutique.com.

Ukoliko se Krajnji korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, nalažemo mu da napusti sve internetske stranice M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini.

Ovu izjavu o privatnosti podataka M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta. Izmjene izjave o privatnosti podataka stupaju na snagu odmah nakon objave na Internetskim stranicama u vlasništvu M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini.

Krajnji korisnik dužan je periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o privatnosti podataka.

M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini poduzeti će sve mjere da bi zaštitilo osobne podatke svih kupaca, međutim ne može jamčiti zaštitu svake informacije prenesene sa ili na stranice u vlasništvu M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini kao posljedicu radnje treće strane.

Napominjemo da maloljetna osoba smije koristiti stranicu samo uz zakonskog zastupnika te da stranica nije napravljena da bi privukla maloljetne osobe.
Vašom odlukom o kupnji M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini dajete izričitu suglasnost da može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i pružanja drugih usluga, potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavještavanja o novim proizvodima i uslugama, te unapređenja usluga i M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa i sprječavanja eventualnih zlouporaba.

Ukoliko M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini, nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat ćemo korisnika putem e-mail-a te ga obavijestiti o navedenom. Kupac ima opciju otkazati naručeni proizvod, zatražiti drugi proizvod u protuvrijednosti ili zatražiti povrat svojih sredstava.

Za više informacija o našem poslovanju prije kupnje obvezno pročitati Opće uvjete poslovanja jer vašom odlukom o kupnji pristali ste na naše Opće uvjete poslovanja te garantirate potpunost, točnost, istinitost i ažurnost osobnih podataka.

Kako i gdje uplatiti?

 1. Plaća se unaprijed na transakcijski račun M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini.
 2. Plaćanje pouzećem/po primitku je moguće.
 3. Novce uplaćujete isključivo na transakcijski račun M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini koji ćete dobiti u primjeru uplatnice.
 4. Na istu uplatnicu možete uplatiti za više artikala.
 5. Možete uplatiti u bilo kojoj banci, pošti, Fini, općom uplatnicom ili Internet bankarstvom.
 6. Napominjemo da ugovor u ime maloljetne osobe ili osobe koje nema poslovnu sposobnost može zaključiti samo zakonski zastupnik, a osoba s djelomičnom poslovnom sposobnošću može sklopiti ugovor samo uz dopuštenje svog zakonskog zastupnika.
 7. Primitkom uplatnice korisnici završavaju postupak kupovine te su obvezni uplatiti kroz tri radna dana. Nakon tog roka opet je potrebno provjeriti raspoloživost artikala. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku primitka plaćanja na račun M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini.
 8. Cijena dostave, provizije te dodatnih troškova kupljenih proizvoda nije uključena u konačnu cijenu proizvoda koju kupac uplaćuje na račun.

Cijene proizvoda i usluga i akcijske cijene

 1. Cijene proizvoda na stranici izražene su u hrvatskim kunama (“HRK”).
 2. Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka potvrde kupovine.
 3. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranice za svaki proizvod podložan je kontroli, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške zbog ljudskog faktora.
 4. U slučaju takve situacije M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini pravovremeno će obavijestiti korisnike.
 5. M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini, može odrediti određene popuste na kupovinu putem stranice koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje dok dotični ne odredi drugačije.
 6. Akcijski proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni samo specificiranim skupinama. Uvjeti akcijske prodaje bit će opisani na stranicama.
 7. Odaberi i naruči će periodično i prema svojoj odluci stavljati određene artikle na akcijsku prodaju.
 8. Ukoliko akcija završi kod prodavača u trenutku Vaše uplate, po dogovoru sa Krajnjim kupcem čekamo slijedeći akciju ili vraćamo uplaćeni iznos na Vaš račun.

Za koliko dana stiže artikl?

  1. Naručeni proizvod Vam stiže na vašu kućnu adresu kroz 2-3 radna dana do maksimalnih 8 radnih dana. To ne uključuje eventualno zadržavanje na Vašoj carini.
  2. Nakon obavljene narudžbe dobit ćete račun, što znači da je Vaša transakcija (kupnja) obavljena.
  3. Proizvod je ponekad moguće čekati 8 radnih dana u slučaju nacionalnih praznika, blagdana ili zbog povećanog prometa na poštama.
  4. M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini nema utjecaja na dostavu poštanskih službi.
  5. Proizvodi koji imaju „tracking number“ ili broj za praćenje moguće je pratiti tokom njihova puta.
  6. Svi proizvodi Vam stižu zajedno.
  7. Nakon 8 radnih dana (na datum koji ćemo Vam navesti prilikom obavljene kupnje) nam se javite ukoliko ne zaprimite proizvod.
  8. Ukoliko ne zaprimite proizvod i ne javite se u roku 8 radnih dana od narudžbe gubite pravo na povrat sredstava/novi proizvod.
  9. Krajnji kupac obvezan je naručeni proizvod pričekati do 8 radnih dana.
  10. Svaka zloubotreba, krađa, laganje, neprimjereno i nezakonito ponašanje krajnjeg kupca može rezultirati raskidom ugovora od strane M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini, te M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini nije odgovorno za štetu koja može nastati kao posljedica navedenog te odgovornost u potpunosti leži na Krajnjem korisniku.

   

Cijene poštarine i carine

Dodatni troškovi – GLS u određenim slučajevima naplaćuje naknadu od 30,00 HRK po paketu prilikom isporuke.

Reklamacija

M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini, specijalizirano je isključivo za posredovanje u trgovini, ne za uvoz robe, te ne odgovara za:

 • kvalitetu proizvoda
 • izgled proizvoda
 • funkcionalnost proizvoda
 • dostavu proizvoda
 1. Slike proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boja proizvoda od strane ljudskog oka i slično, M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini  ne jamči potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih korisnik vidi na zaslonu svog monitora.
 2. Opisi proizvoda na stranici su izvorni opisi prodavača s Internet trgovina i samo su kopirani na našu stranicu.
 3. Ukoliko ste zaprimili krivi artikl (artikl je potpuno druge boje, potpuno drugi proizvod) vršimo puni povrat sredstava na Vaš račun ili Vam naručujemo novi artikl u dogovoru s Vama .
 4. Zbog rasvjete boje proizvoda uvijek mogu malo odstupati te zamjena/povrat sredstava nisu mogući ako je artikl malo svjetliji/tamniji (Stavka 1 gore).
 5. Ukoliko ste se krivo izmjerili prema navedenim dimenzijama ili poslanim tablicama (konfekcije) nije moguća zamjena/povrat sredstava. Navedene dimenzije uvijek mogu odstupati za koji cm te su postavljene izvorno od strane stranih dobavljača.
 6. Ukoliko niste čitali opis o sastavu materijala/opis artikla općenito nije moguća zamjena/povrat sredstava.
 7. Ukoliko Vam proizvod uopće nije stigao u navedenim rokovima (8 radnih dana), a dotični proizvod nema broj za praćenje, vršimo povrat novca na Vaš račun ili Vam se šalje novi proizvod koji dobivate u najkraće mogućem roku.
 8. U roku 15 dana od primitika artikla imate pravo na reklamaciju bez obzira na razlog.
 9. U slučaju stavka 8., artikl možete možete poslati na adresu dobavljača o svom trošku.
 10. U slučaju stavka 9., nakon našeg dogovora sa dobavljačem artikl šaljete na adresu sa zaprimljenog paketa sa svim etiketama o svom trošku.
 11. Reklamaciju proizvoda je moguće napraviti isključivo putem linka https://mfashionboutique.com/reklamacije/ili slanjem pisanog prigovora na adresu M – S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o.- M FASHION, Menčetićeva 8, 10000 Zagreb
 12. Kupac bi prilikom javljanja trebao znati broj narudžbe i datum narudžbe kako bismo mogli ući u trag narudžbi.
 13. Podnositelj reklamacije odgovara pred zakonom za informacije napisane u reklamaciji. M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini,  zadržava pravo provjere informacija te tužbe u slučaju lažnih informacija.
 14. Reklamacija se uvažava unutar 15 dana od primitka proizvoda.
 15. Svaka zloupotreba ili nezakonito ponašanje krajnjeg kupca podložni su tužbi.
 16. Nakon primitka proizvoda obavezni ste nam se javiti da je proizvod stigao.
 17. Svi eventualni povrati novca se vrše putem našeg poslovnog računa na Vaš račun u banci.

Garancija

  1. Ukoliko Vam proizvod ne stigne u navedenim rokovima (maksimalno 8 radnih dana), vaša sredstva će Vam u najkraćem mogućem roku biti vraćena ili će Vam biti poslan isti novi proizvod.
  2. Ukoliko je naručeni proizvod neispravan ili jednostavno ne ispunjava očekivanja kupca moguće je, u roku 15 dana od primitka narudžbe,  napraviti zamjenu ili povrat proizvoda nakon dogovora sa dobavljačem.
  3. U slučaju pozitivnog dogovora vaša sredstva dužni smo vam vratiti u zakonskom roku od 30 radnih dana.
  4. M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini, odriče se odgovornosti u slučaju ne postizanja pozitivnog dogovora sa dobavljačem u slučaju  gore navedene situacije prouzročene pogreškom krajnjeg kupca.

Što u slučaju nepoštivanja općih uvjeta poslovanja?

  1. U slučaju uplate obavljene nakon 3 dana od zaprimljenog primjera uplatnice, a da prije uplate niste opet provjerili raspoloživost artikla, Vaša sredstva Vam u slučaju da više nemamo željeni artikl, prema Vašoj želji vraćamo na Vaš račun ili odabirete proizvod u protuvrijednosti.
  2. U slučaju da se ne javite na datum koji smo Vam naveli prilikom slanja potvrde o narudžbi ili u roku 15 radnih dana od obavljene narudžbe, a artikl Vam nije stigao, gubite pravo na povrat sredstava ili novi artikl.
  3. Rok za pokretanje prigovora prodavaču je 15 radnih dana te je u tom roku moguće postići pozitivan dogovor.
  4. I nakon isteka svih rokova pokušati ćemo pregovarati sa prodavačem u Vašem najboljem interesu.
  5. Vašom odlukom o kupnji pristali ste na naše Opće odredbe.

Pravo na raskid ugovora

Pravo kupca na raskid ugovora i rokovi za raskid ugovora (izvod iz Zakona o zaštiti potrošača):Pravo na raskid ugovora – Članak 45.

 1. Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam radnih dana.
 2. U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona.
 3. U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Rok za raskid ugovora ako potvrda prethodne obavijesti nije dostavljena – Članak 46.

 1. Ako trgovac nije potrošaču dostavio potvrdu prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona, potrošač će imati pravo raskinuti ugovor u roku od tri mjeseca.
 2. U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana primitka proizvoda.
 3. U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora.
 4. Ako trgovac, u roku iz stavka 1. ovoga članka, dostavi potrošaču potvrdu prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona, potrošač ima pravo raskinuti ugovor u roku od 14 radnih dana od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Oblik raskida ugovora – Članak 47.

 1. Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu.
 2. Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu.
 3. Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar rokova iz članka 45. i 46. ovoga Zakona.

Posljedice raskida ugovora – Članak 48.

 1. U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu.
 2. Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora.
 3. Trgovac je dužan, u roku od 30 radnih dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora, uvećan za zatezne kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate.

Isključenje prava na raskid ugovora – Članak 49.

Osim ako stranke nisu drukčije ugovorile, potrošač nema pravo na raskid na temelju članka 45. i 46. ovoga Zakona ako je riječ o ugovoru:

o pružanju usluge, ako je pružanje usluge, uz izričit pristanak potrošača, započelo prije isteka roka u kojem je potrošač imao pravo tražiti raskid ugovora, o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu, o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju, o prodaji audio ili videozapisa te računalnih programa koje je potrošač otpakirao, o prodaji novina, periodičnih publikacija i magazina o igrama na sreću.

Isključenje prava na otkaz ugovora

Potrošač nema pravo na raskid na temelju članka 79. Zakona o zaštiti potrošača ako je riječ o ugovoru:

 • o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani prekid ugovora,
 • o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju,
 • o prodaji audio ili videozapisa, te računalnih programa koje je potrošač otpakirao,
 • o prodaji knjiga i drugih publikacija.

Rješavanje sporova
U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore, prijedlog za mirenje Centru za mirenje ili Europskoj komisiji putem obrasca za online rješavanje sporova. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Osijeku.

Ispunjenje ugovora u roku

Članak 52.

 1. Trgovac je dužan ispuniti ugovor o prodaji robe ili obavljanju usluge sklopljen na daljinu u roku od 30 radnih dana od dana kad mu je potrošač poslao narudžbu, osim ako su strane drukčije odredile.
 2. Ne ispuni li trgovac ugovor u roku, pa makar i zbog toga jer naručeni proizvod nema na zalihi ili nije u mogućnosti pružiti naručenu uslugu, mora potrošača o tome obavijestiti, a potrošač može, po svom izboru, izjaviti da raskida ugovor ili ostaviti trgovcu primjereni naknadni rok za ispunjenje.
 3. Odluči li se potrošač, u slučaju iz stavka 2. ovoga članka, raskinuti ugovor trgovac mu je dužan vratiti plaćeno što je moguće prije, a najkasnije u roku od 30 radnih dana otkada je nastupilo zakašnjenje, uvećano za zatezne kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate.

Zaštita osobnih podataka

M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini, prikuplja osobne podatke Kupaca (ime, prezime, adresu, e-mail i broj telefona), samo u mjeri u kojoj su isti nužni za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za on-line kupovinu.

M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini se obvezuje zaštititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca, osim podataka koji su nužni za izvršenje dostave kupljenog proizvoda. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini, kupcima daje mogućnost izbora o upotrebi njihovih osobnih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka prikupljeni osobni podaci pohranjuju se u zbirci osobnih podataka koju vodi M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini.

Svi djelatnici M-S MATOŠEVIĆ KERAMIKA d.o.o. – M FASHION za posredovanje u trgovini poštuju načela zaštite osobnih podataka.

Komunikacija s potrošačima

Registracijom i kupovinom dajete suglasnost da vas M FASHION u svrhu promocije usluge i proizvoda može putem elektroničke pošte obavještavati o promjenama ili dodavanja sadržaja stranicama, popustima, akcijama, proizvodima ili promjeni načina pružanja usluge. Potrošač može u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost.

HT Pay Way

HT PAy Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

UGOVOR POSTAJE VAŽEĆI SA PRIMLJENOM UPLATOM NA NAŠ ŽIRO RAČUN !

Back to Top